dinsdag 5 februari 2013

RECEPT: Crème-knubbelkes

Een echte Limburgse klassieker kan natuurlijk niet ontbreken uit mijn lijst met receptjes.
Vooral niet vermits het mijn 'all time favorite' onder de taarten is! :-)
Dus hou u vast aan de takken van de bomen, hier is het recept van creme-knubbelkes vlaai!

INGREDIËNTEN:


1 gistdeeg-taartbodem (kijk hier voor het recept)
1 pakje puddingpoeder
500 ml soja-melk
100 g soja-boter
200 g bloem
200 g potsuiker


Terwijl je deeg een eerste keer rijst, maak je de pudding volgens de instructies op het pakje en laat hem afkoelen.
Zet hierbij een deksel op de pan, zo voorkom je dat er een vel wordt gevormd op de pudding.
Meng en verkruimel de soja-boter, bloem en potsuiker tot kruimels en hou even aan de kant.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Nadat je taartdeeg een tweede keer heeft gerezen giet je er de pudding in, strooi er de kruimels over en plaats je de taartvorm iets onder het midden van de oven.
Bak af gedurende 30 minuten.




Lots of smikkel-love,

Djoelie




4 opmerkingen:

  1. Je moet ns kijken banketbakkersroom te maken, eigenlijk gewoon ongeveer je pudding maar dan met ei er in! Vind ik meestal nog lekkerder als met gewone vanillepudding :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel voor de tip!
      Ik heb het vorige week uitgeprobeerd en is inderdaad niet moeilijk maar zeker zo lekker :)

      Verwijderen
  2. Wat is potsuiker? Hetzelfde als 'kinnekessuiker' (de verpakking van Tiense Suiker met het kindje op)?

    BeantwoordenVerwijderen

>