dinsdag 8 juli 2014

RECEPT: Koffie-kardemom-chocoladetaart

Een tijdje terug hadden we een kleine reünie met de meisjes van de opleiding die naar Nicaragua trokken. We werden bij onze begeleidster thuis uitgenodigd voor een hapje. Zelf zorgden we voor drank, aperitiefhapjes en dessertjes. Voor deze gelegenheid bakte ik een echte chocoladebom!

De koffie en de kardemom gaan super samen met de zwarte chocolade, zeker een receptje voor wanneer je last hebt van een zware chocolade-craving ;-)

INGREDIËNTEN:

200ml sterke espresso
200g zwarte chocolade
200g sojaboter
3 eieren
90g soja-yoghurt natuur
200g fijne suiker
170g gewone bloem
1tl bakpoeder
40g cacaopoeder
10 kardemompeulen

Verwarm de oven voor op 160°C.
Vet een ronde springvorm (ik gebruikte er 1 met een diameter van 21cm) in en plaats even aan de kant.

Geef de kardemompeulen een tik met een deegrol, opdat ze open kraken. Laat ze even koken en trekken in een beetje (een 6-tal eetlepels) kokend water. Zeef deze infusie en meng met de koffie.
Smelt de chocolade au bain marie en meng er de kardemom-koffie door.
In een andere kom klop je de eieren, sojaboter, suiker en soja-yoghurt tot een luchtig mengsel.
Meng er de helft van het chocolademengsel en de helft van de bloem, cacao en bakpoeder door. Herhaal met de rest van beide mengsels.
Stort het beslag in de ingevette bakvorm en plaats in de onderste helft van de voorverwarmde oven.
Bak een uur, of totdat een breinaald zuiver uit de cake komt.
Laat afkoelen op een rooster, haal uit de springvorm en dien op!

Helaas was de taart al op voor ik er aan dacht een foto te trekken. Ik 'leen' dus even een foto van een andere site. Het gaat hier ook om een koffie-kardemom-chocoladetaart, die er ongeveer uitziet zoals de mijne :-)

Lots of smikkel-love,

Djoelie



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

>