dinsdag 17 september 2013

RECEPT: Carrot cupcakes

Toen ik klein was, vertelden we regelmatig de mop van de worteltjestaart.
Ik wou de proef op de som nemen en eens testen of dat nu echt zo vies is.
Want in Amerika eten ze dat per slot van rekening toch graag, die typisch Amerikaanse 'carrot cake'.
Ik maakte ze wel in cupcake-formaat, want dat is gemakkelijker mee te nemen naar school/werk/... :-)

INGREDIËNTEN:


240 g bloem
240 g kandijsuiker
200 g soja-boter
3 eieren
2 tl bakpoeder
2 tl kaneelpoeder
2 tl speculaaskruiden
1 tl zout
300 g geraspte wortels
100 g grofgehakte pecannoten
50 g geschaafde amandelen


Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vul 2 muffinbakblikken met papieren vormpjes en zet even aan de kant.
Klop de sojaboter mals.
Giet er de suiker bij en klop enkele minuten tot het mengsel lekker luchtig is.
Klop er vervolgens de eieren onder, totdat ze goed zijn opgenomen.
Roer er de wortels en noten door. Klop enkele minuten door, zodat het zeker goed gemengd is.
Meng tot slot bloem, bakpoeder, zout en kruiden erbij tot een glad beslag.
Met een ijsschep kan je het beslag vlot in de muffinvormen verdelen.
Plaats op een rooster in de onderste helft van de voorverwarmde oven en bak 15 minuten, of tot een breinaald proper uit de cakejes komt.
Haal het bakblik uit de oven, laat de cupcakes een 10-tal minuten afkoelen in het blik en laat ze vervolgens volledig afkoelen op een roostertje.
Bewaar deze luchtige, zachte cakejes enkele dagen in een afgesloten koekjesdoos.


Ik moet het konijntje uit de mop ongelijk geven, want deze cakejes zijn wel lekker hoor :)


Lots of smikkel-love,

Djoelie



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

>