maandag 3 juni 2013

RECEPT: Noten-banaan granola

Opstaan, loopschoenen aandoen en een paar toertjes gaan doen op de Finse piste.
Dan op kot terug aankomen en tijdens het uitpuffen een halve appeltje in schijfje snijden, wat yoghurt met homemade confituur erbij en tot slot wat zelfgemaakte granola erover strooien.
Een gezond en lekker ontbijtje dat je verzadigd houdt tot de middag.
Het perfecte begin van een productieve blokdag lijkt me! :-)


Wil je zelf ook eens zo'n heerlijk krachtontbijt maken, lees dan zeker verder! Want moeilijk is het niet, lekker en gezond des te meer ;-)


INGREDIËNTEN:


250 g haver
80 g grof gehakte amandel
65 g pecannoten
40 g geschaafde kokos
4 el lijnzaad
80 g chiazaad
1 pakje vanillesuiker, of wat vanille-essence

70 g kokosvet
50 g honing
2 rijpe bananen

Verwarm de oven voor op 200°C.
Smelt het kokosvet kort in de microgolfoven. Prak de banaan en meng samen met de honing onder de gesmolten kokosolie tot alles gelijk gemengd is.
In een andere grote kom meng je de rest van de ingrediënten.
Giet het banaanmengsel erover en meng goed, zodat alles mooi over elkaar verdeeld is.
Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet hem in met wat olie/sojaboter.
Verdeel de granola over de plaat en strijk wat uit, zodat hij zo goed mogelijk uitgespreid is.
Plaats in het midden van de voorverwarmde oven en bak gedurende 30 minuten.
Om de 10 minuten haal je de bakplaat er eens uit om het geheel met een houten lepel om te roeren, zodat alle kantjes mooi bruin kunnen worden :)
Laat volledig afkoelen op de bakplaat alvorens je hem in een afsluitbare pot giet.
Et voila, je eigen muesli is een feit!
Serveer met wat soja-/amandel-/havermelk, met wat sojayoghurt en honing of confituur, roer er wat rozijnen of stukjes vers fruit door of eet hem gewoon droog. Hoe jij je cornflakes het liefste eet...





Lots of smikkel-love,

Djoelie



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

>