zondag 28 april 2013

RECEPT: Banketbakkersroom

Als je eens puddingtaart/-koeken wilt maken en zin hebt in wat specialer dan de gewone pakjespudding:
Voel je dan eens een echte meesterbakker en ga voor 'the real deal', ofte banketbakkersroom :-)
Echt lekker en niet eens zo moeilijk!

INGREDIËNTEN:


2 eierdooiers
45 g suiker
2 pakjes vanillesuiker
30 g bloem
250 ml soja-melk


Klop de eierdooiers met de suikers tot een luchtig mengsel.
Zeef de bloem erboven en roer het geheel glad.
Breng de sojamelk aan de kook, giet de warme melk bij het eiermengsel en roer door.
Giet het geheel terug in de sauspan en laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
Afhankelijk wat je er mee wilt maken, giet je de warme pudding in een taartvorm of spuitzak.

Laat het smaken! :)

Tip: Met soja-melk kan dit nogal een grijsgrauw eindresultaat geven, in plaats van de smakelijke typisch gelige pudding-kleur. Je kan eventueel wat gele voedingskleurstof toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

>