zaterdag 2 maart 2013

RECEPT: Zoete focaccia

Iedereen kent wel dat lekkere Italianse brood, focaccia's, met zongedroogde tomaten, rozemarijn, grof zeezout,...
Maar dat hoeft natuurlijk geen hartig brood te zijn.
Je kan het even goed bedekken met allerlei zoete lekkernijen en dan heb je een lekker en speciaal ontbijtje! :)

INGREDIËNTEN:


550g bloem
12g zout
15g honing
15g verse gist
3 dl lauw water
60g zwarte chocolade, fijngehakt
40-50g noten (bvb 25g gehakte pecannoten en 20g geschaafde amandelen)
Eventueel parelsuiker, naar smaak
Maïsolie


Giet de bloem in een grote mengkom en maak er een kuiltje in.
Op de rand strooi je het zout en giet je de honing.
Los de verse gist op in het lauwe water en giet in het kuiltje.
Begin dit te mengen en te kneden totdat je een elastisch, glad deeg bekomt.
Bol het op en laat 45 minuten rijzen op een warme plaats, onder een propere handdoek.
Rol het deeg uit in een rechthoek ter grootte van je bakplaat.
Leg het deeg op een ingevette bakplaat en laat nogmaals 20 minuten rijzen onder een handdoek.
Bestrijk het gerezen deeg met de olie, zodat het hele oppervlak ingevet is.
Duw nu met je vingers putjes in het deeg en bestrooi met de chocolade, nootjes en parelsuiker.
Laat 30 minuten rijzen onder plastic folie.
Bak vervolgens af in 15 à 20 minuten in een oven voorverwarmd op 220°C.





Lots of smikkel-love,

Djoelie



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

>