zaterdag 16 maart 2013

RECEPT: 'Twinty'

Experiment van een paar weekends terug: "Twinty's"!
Dit koekje vond zijn oorsprong in een kruising tussen Twix en Bounty.
Maar het uiteindelijke resultaat werd eerder een sandwich-koekje, met kokosvulling, gedoopt in chocolade :-)




INGREDIËNTEN:


Voor het koekje:
370g bloem
225g boter
1tl zout
1/2tl bakpoeder
150g fijne suiker
70g kandijsuiker
1 pakje vanillesuiker
2 hardgekookte eieren

Voor de Bounty-vulling:
150g geraspte kokos
80g kokosolie
6el water

Voor de afwerking:
250g zwarte chocolade

Met een groot mes of een hakmolentje hak je de gekookte eieren tot hele kleine kruimels.
Giet de eieren samen met de rest van de ingrediënten voor de koekjes in een grote mengkom en begin te kneden tot je een glad deeg bekomt.
Rol het deeg uit tot ongeveer 4 mm dik op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak af in een voorverwarmde oven van 180°C in een 15-tal minuutjes, of totdat ze goudbruin zijn.
Laat ze zeker niet te lang bakken, want dan kan je ze straks niet meer snijden zonder dat ze afbrokkelen.
Laat afkoelen op een roostertje.

Terwijl de koekjes bakken, smelt je de kokosolie in een pan op een laag vuurtje.
Voeg geraspte kokos en water toe en laat nog even verder verwarmen, onder voortdurend roeren.
Na een paar minuten haal je de pan van het vuur en laat je het mengsel afkoelen.

Als de koekjes afgekoeld zijn, kan je ze in rechthoekjes snijden.
Kies zelf maar hoe groot je ze wilt hebben. Maar best niet te groot.
De mijne waren ongeveer 8 op 4 cm en ze zijn wel een beetje zwaar :)



Smelt de chocolade au bain-marie.
Stort de kokos-vulling op een plat bord/schotel en druk heel vast aan met je handen.
Snij hier rechthoekjes uit, die iets kleiner zijn dan de koekjes.
Leg de kokos-vulling tussen 2 koekjes. Ter versteviging kan je hier wat gesmolten chocolade tussen smeren zodat ze minder gemakkelijk uiteen vallen.
Ten slot doop je de koekjes voor de helft in de gesmolten chocolade, schud ze wat af en laat stollen op een plaat bedekt met bakpapier.

Lots of smikkel-love,

Djoelie 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

>