zondag 17 maart 2013

RECEPT: Sandwiches

Een lekkere malse sandwich smaakt altijd!
Maar jammergenoeg zit er steevast melk en/of boter in, dus kan ik ze niet kopen in de winkel/bakker..
Dus er zit maar 1 ding op: zelf sandwiches bakken! :-)

INGREDIËNTEN:



625g bloem
31 g suiker
275 ml soja-melk
8 g zout
1 ei
38 g verse gist
150 g sojaboter

Giet bloem in een grote mengkom en maak er een kuiltje in.
Op de rand strooi je de suiker en het zout.
In het kuiltje giet je de eieren en de boter (in blokjes gesneden).
Los de gist op in lauwwarme melk en giet ook in het kuiltje.
Met een lepel begin je de ingrediënten te mengen.
Als het merendeel van de melk onder de bloem gemengd is, kan je beginnen kneden.
In het begin gebruik je best maar 1 hand, zodat je de andere hand nog vrij hebt om eventueel extra bloem toe te voegen.
Kneed het deeg goed door op een met bloem bestoven werkblad gedurende een 10-15tal minuten, tot je een mooi en elastisch deeg bekomt.
Plaats het deeg in een propere kom op een warme plaats, afgedekt met een schone handdoek gedurende 30 minuten.
Kneed het gerezen deeg nog een keer kort door.
Verdeel het deeg in bolletjes van zo'n 50g, maak er 'worstjes' (de typische sandwich-vorm) van en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Dek ze weer af en laat ze nog eens 20 minuten rijzen.
Na deze 20 minuten verwarm je de oven voor op 210°C.
Tijdens het voorverwarmen kan je de sandwiches insmeren met een laagje van geklutst ei.
Bak de sandwiches af in een 20-tal minuten.
Als je met 2 bakplaten werkt, kan je best halfweg de platen omwisselen zodat beide ladingen even donker zien.

















Beleg met broodbeleg naar keuze en laat het smaken!

Lots of smikkel-love,


Djoelie





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

>