zondag 17 maart 2013

RECEPT: Notencake

Niets is beter om mijn hoofd leeg te maken, dan een lekker ontspannende baksessie!
Dus na Indische balletjes en sandwiches, wou ik dit weekend nog iets zoet bakken. (Ben ik bak-verslaafd? :-$)
Het werd uiteindelijk een lekkere zachte notencake :)

INGREDIËNTEN:


210g sojaboter, gesmolten + beetje extra voor bakvorm
200g kandijsuiker
280g bloem, gezeefd
2 zakjes vanillesuiker
1 pakje bakpoeder, gezeefd
1 dikke el cacaopoeder, gezeefd
2el soja-melk
5 eieren
125g gemengde noten, grof gehakt
Beetje vloeiende bloem, voor bakvorm



Verwarm de oven voor op 180°C. Smeer een cakevorm in met boter en giet er wat vloeiende bloem in.
Schud met de vorm totdat alle zijden bedekt zijn met een dun laagje bloem. De overschot van de bloem kan je terug in de zak gieten, daar is op zich niets mee gebeurd en moet je dus niet weggooien.
Voeg kandij- en vanillesuiker bij de gesmolten boter en klop goed door.
Voeg er de melk en de eieren erbij en klop tot alles er goed onder gemengd is.
Voeg de gezeefde bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe en meng voorzichtig door (om een stofwolk van jewelste te voorkomen ;-) ).
Als de bloem bijna gemengd is, kan je terug beginnen kloppen.
Klop nog 2 minuten goed door om een glad beslag te bekomen.
Giet het beslag in de cakevorm, maar hou een klein beetje beslag aan de kant.
(Nee, niet om op te snoepen, ook al is het echt lekker!)
Maar om de laag nootjes te bedekken.
Dus strooi de grofgehakte noten op het beslag en dek af met het laatste beetje van het cakebeslag.
Plaats in het midden van de oven en bak af in 50 minuten of tot er geen deeg meer blijft kleven aan een breinaald.


Lots of smikkel-love,

Djoelie



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

>