zondag 13 januari 2013

RECEPT: Eiersla


Een klassieker onder het broodbeleg: Eiersla!
Maar dan met een kleine twist, een beetje natuur-yoghurt voor de frisheid en wat currypoeder voor de smaak.

INGREDIËNTEN:



Eieren, reken op ongeveer 1 ei per persoon
Mayonaise
Soja yoghurt, natuur
Peper, naar smaak
Zout, naar smaak
Curry-poeder, naar smaak


Zet een pan met koud water en de eieren op het vuur. Zorg hierbij dat de eieren ruim onder staan.
Van zo gauw het water kookt begin je te timen, de eieren hebben dan nog zo'n 8 à 10 minuten nodig.
Giet het kookwater af en schrik je eieren met ijskoud stromend water.
Pel de gekoelde eieren en snij/plet ze in een kom of diep bord in kleine brokjes.
Doe wat mayonaise bij de eieren en giet er ook enkele eetlepels yohgurt bij.
De eiersalade wordt dan minder zwaar en lekker fris.
Tenslotte breng je het nog op smaak met peper, zout en currypoeder.
Smeer op een lekker pistolet, leg er nog wat sla, tomaat of komkommer bij.
En laat het smaken!



Lots of smikkel-love,

Djoelie



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

>