zondag 23 december 2012

RECEPT: Tiramisu

Dit is geen Djoelie-approved receptje, want er zit mascarpone bij.
Maar voor een melk-vrije variant heb ik ook al een receptje uitgevonden :-)
Dat vind je hier!

INGREDIËNTEN:



500g mascarpone
3 eieren
100g suiker
2 pakjes vanillesuiker
200g kokospoeder
1 à 2 blikken ananas
Speculaasjes
Scheut malibu

Eieren scheiden.
Sap uit het blik afgieten in een diep bord en een scheut malibu erbij mengen.
De ananasschijven in blokjes snijden.
De mascarpone eerst loskloppen en de kokospoeder, suiker en eierdooiers erdoor mengen.
Eiwitten opkloppen met de vanillesuiker en voorzichtig door het mascarpone-mengsel spatelen.
Speculaasjes weken in het ananassap en in de schotel leggen, een derde van de ananasblokjes erover verdelen.
Een derde van het mascarpone-mengsel erover spreiden.
Dit nog 2 keer herhalen tot het mascarpone-mengsel op is.
De schotel in de koelkast plaatsen om op te stijven.

Lots of smikkel-love,

Djoelie



2 opmerkingen:

  1. Voor een andere melkvrije variant kan je in de biowinkel(bv die op de Vismarkt in Leuven) verse kaas gemaakt van soja kopen. Als je dat half om half opklopt met sojaroom, kan je er perfect tiramisu mee maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedoel je dan Tofutti (soja-alternatief voor Philadelphia)?
      Want dat ken ik, is lekker en dus wel een goede tip moest dat daarmee gaan! :)

      Verwijderen

>