donderdag 22 november 2012

RECEPT: Appel-kaneel muffins

INGREDIËNTEN:

225g zelfrijzende bloem
150g bloem
1,5tl bakpoeder
155g sojaboter
3el honing
3el suiker
2tl kaneelpoeder
1tl nootmuskaat
170ml sojamelk
2 eieren
3 grote appels
1tl kaneelpoeder, extra
2el suiker, extra


Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een muffin-bakblik met papiertjes.
Zeef alle droge ingredienten in de grote mengkom en maak er een kuiltje in.
Smelt boter en honing op een laag vuurtje onder voortdurend doorroeren.
Kluts melk en eieren.
Was, schil en snij de appels in blokjes.
Hou hierbij een kwartje van een appel aan de kant en snij dit in schijfjes.
Doe alle 'natte' ingrediënten in het kuiltje en meng door met een klopper.
Het moet geen glad deeg worden, er mogen wat brokjes in blijven zitten.
Roer de appelblokjes eronder en vul de muffinvormpjes voor 3/4.
Druk er een appelschijfje op en bestrooi met het mengsel van de extra kaneel en suiker.
Plaats het bakblik in de oven en bak de muffins gaar in 25-30 minuten.
Prik dan voor de zekerheid nog eens met een breinaald om te controleren of er niets blijft kleven.



Ik had teveel beslag voor mijn muffinbakblik, dus heb ik nog cakejes in andere vormen gebakken.


Lots of smikkel-love,

Djoelie




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

>