donderdag 11 oktober 2012

RECEPT: homemade Nutella

INGREDIËNTEN:


200g blanke hazelnoten
250g zwarte chocolade
50g suiker
2 pakjes vanille-suiker
200ml soja-melk
2el kokosolie


Vermaal de noten in de keukenrobot, eerst tot een fijn poeder.
Dan de machine nog wat langer laten draaien totdat het vet uit de noten komt en je een pasta bekomt.
Terwijl de machine draait, breng je melk met de suiker op een laag vuurtje aan de kook en breek je de chocolade in stukken in een kom.
Giet de kokende melk op de chocolade en roer door tot de chocolade volledig gesmolten is.
Giet dit chocolademengsel bij in de keukenrobot en laat het goed mengen onder de notenpasta.
Voeg de kokosolie toe en meng goed door.
Giet de nutella in glazen confituur potten, doe er een deksel op en plaats in de koelkast om op te stijven en te bewaren.
Hij is misschien wat stijf en niet zo goed smeerbaar, maar als je de pot een tijdje op voorhand uithaalt, gaat het al een pak beter.
Laat de choco zeker niet op de kast staan, want dan beschimmelt hij!


Dit recept is goed voor ongeveer 2 confituur-potten.



Smikkelen maar :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

>