zaterdag 8 september 2012

RECEPT: Vegan kaastaart

INGREDIËNTEN:


3 brikjes kokosmelk (ik gebruik de roze van in de Delhaize, weet niet goed welke nog opstijven in de koelkast)
1 pakje vanille-suiker
30g fijne suiker (of wat meer als je het zoeter wilt)
1 pak speculooskoekjes (= 250g)
60g sojaboter
100g pure chocolade


EXTRA BENODIGDHEDEN:


Springvorm (24cm diameter)
Bakpapier
Groot vlak (bakplaat of snijplank ofzo)

De brikjes kokosmelk moeten minstens 1 dag en nacht in de koelkast, zodat het zeker de kans krijgt om te stollen.

Doe de koekjes in een diepvrieszakje, hou het dicht en klop al je frustraties eruit met een deegroller tot de koekjes helemaal verkruimeld zijn (met een foodprocessor kan je het ook doen)..
Smelt de boter in de microgolf en vermeng de kruimels eronder.
Bedek de springvorm met bakpapier en duw het kruimelmengsel erin tot het goed aangeduwd en vlak is.
Laat het terug opstijven in de koelkast terwijl je de slagroom opklopt.

Open de brikjes, giet het vocht af (lekker om pannenkoeken van te bakken, je vervangt dan gewoon de melk door het vocht en vult eventueel aan met melk) en verzamel de stevige brokken in een aparte kom.
Klop de kokos op met de vanillesuiker en de fijne suiker in enkele minuten.
Stort de slagroom in de springvorm, strijk vlak en laat opstijven in de koelkast.

Smelt de chocolade, smeer het dunnetjes uit over een vel bakpapier en plaats het in de koelkast om terug hard te worden. Als je de taart gaat afwerken, de chocolade ook al uithalen, zodat hij terug wat kan opwarmen, dan is hij minder breekbaar en makkelijker te bewerken.

Als de slagroom is opgesteven, haal je hem uit de springvorm en verwijder voorzichtig het bakpapier (als het te delicaat is, kan je ook alleen het overtollige papier er rond uit knippen, je laat de bodem van je taart dan bedekt met het papier). Strijk de randen glad met een mes of spatel. Bedek het oppervlak van de taart met confituur (voor een mooi patisserie-achtig effect kan je de confituur eerst zeven zodat er geen brokjes meer in zitten) en strijk glad.
Snij stroken van de chocolade (iets hoger dan je taart) en plooi en duw ze tegen de rand van je taart.
Je kan de taart eventueel terug in de koelkast plaatsen om nog wat stijver te worden, maar geloof me, hij is nu ook al heeeerlijk hoor! ;-)

Smullen maar :-)


Omnomnom! Zeer verleidelijk om er zo een hap(je) uit te nemen ;-)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

>